Om Umeå på börsen

Idén till att anordna ett lokalt event för börsnoterade bolag från Umeå kom från Stefan K Nilsson – Lipigon Pharmaceuticals, 2021. Tanken var att ge investerare, oavsett om det rör sig om småsparare eller större investerare, chansen att lära känna Umeås börsnoterade bolag bättre. Efter eventet 2021 beslutade man att göra Umeå på börsen till ett årligt event.

Arrangörsgruppen består av:
Projektledare Ann Tavelin, Base media norr
Stefan K Nilsson, Lipigon Pharmaceuticals
Pernilla Abrahamsson, Lipum

Syfte och vision

Det är många som sparar i aktier i dag, men de Umeåbolag som är nya på börsen är relativt okända. Många i Umeå känner en viss lokalpatriotism och investerar gärna i regionala bolag. ”Umeå på Börsen” syftar till att synliggöra dessa bolag, både regionalt och nationellt.

”Umeå på Börsen” vänder sig alltså inte enbart till västerbottningar. Det finns bra lokala investerare, men det är inte samma stora marknad som i Stockholm. Det här eventet är ett sätt att attrahera nationella investerare genom att erbjuda ett så kallat ”hybridevent”. Det innebär att deltagare från hela Sverige kan delta i den digitala direktsändningen som genomförs i samband med eventet tillsammans med deltagare, moderator och publiken som finns på plats.

Fler börsnoterade bolag är välkomna!

Är ert bolag norrlandsbaserat och på väg in på börsen eller är ni redan börsnoterade och skulle vilja delta på nästa års event av Umeå på börsen?

Då är ni välkomna att kontakta:
ANN TAVELIN
070 – 201 66 28
Skicka E-post »